Изчаках,  за да видя дали някой от вносителите на това

...
Изчаках,  за да видя дали някой от вносителите на това
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП сме категорично против пълното изпразване на складовете на Министерство на отбраната

„ Изчаках,  с цел да видя дали някой от вносителите на това безусловно нескопосано написан план за решение, ще откри сили и кураж от тази естрада да се опита да изясни на българските народни представители и на българското общество какъв е смисълът от това решение, което следва да бъде гласувано в Народното събрание. Но не виждам някакъв възторг в редиците на вносителите, тъй като самите вносители са безусловно наясно, че това е един чисто политически акт, който няма никакви на практика измерения и никаква обосновка “. Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по време на  разискването на ускорение на процеса по възобновяване на военновременните ресурси на Министерството на защитата.
„ Ние не сме срещу процеса на възобновяване на боеприпасите, само че сме изрично срещу цялостното изпразване на складовете, което очевидно следва – без график, без изобщо да е ясно дали ВМЗ могат да обезпечат такива софтуерни благоприятни условия за възобновяване на тези муниции. Това е едно чисто политическо решение, което няма никаква обосновка – нито експертна, нито каквато и да е друга. Този план е безусловно нескопосано написан и е засегнатост за българското Народно заседание “, безапелационен бе Атанас Зафиров.
Социалистът попита: „ Какво значи „ ускорено “, какво значи „ в къси периоди “, стопира ли се сегашният развой? Категорично е ясно, че нов график няма. Няма мнение на ВМЗ може ли да се направи подобен нов график. Кое постанова тогава това ускоряване? Очакваме отговори. В плана се приказва със угриженост за българската войска и на никое място не излиза наяве каква е задачата – аз не преставам да считам, че той има политически темперамент “, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Зафиров изясни, че откакто се е срещнал с претекстовете за предлагания план за решение, е открил, че сега складовете на българската войска са цялостни с съвсем негодно въоръжение и муниции, което всеки миг рискува да докара до сериозна заплаха: „ Може ли да ни обясните кой ръководеше отбранителния бранш в последните близо 13-14 години? Коя политическа мощ е позволила такова положение на запасите, което не търпи нито секунда отсрочване на неговата замяна и за какво през всичките тези години не са подхванати нужните дейности, та се постанова през вчерашния ден да вършим съвещание на комисия, през днешния ден да го вкарваме в дневния ред и от на следващия ден да започва процеса по изпразване на българските хранилища и замяната им с годно въоръжение? “, попита социалистът.
Зафиров прикани: „ Очаквам вносителите да дадат пояснение кое наложи това незабавно привикване на комисията и точката да бъде включена като първа в дневния ред. Очаквах, че това ще е едно решение, което ще даде съображение на политиците от ръководещото болшинство да създадат един бърз преход по всички вероятни малките екрани и да изясняват какъв брой са загрижени за интернационалната обстановка сега. Но това, което виждам, същински ме изумява – ние от „ Българска социалистическа партия за България “ изрично ще се противопоставим на този метод и ще бъдем срещу.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР